Od kvásku k prvním pecnům
on-line kurz bezlepkového kváskování s intenzivní podporou
14.10. až 3.11.2024
3 týdny prostoru pro pilování pekařských dovedností a vzájemného sdílení
Představ si, že …
- máš svůj vlastnoručně založený kvásek.
- víš, jak se o kvásek starat, jak ho uskladnit i rozkvasit.
- zaděláváš těsto na bezlepkový chléb s naprostou jistotou.
- Tvoje rodina je toho součástí a netrpělivě se čeká na to, co upečeš.
Od kvásku k prvním pecnům je místo, kde najdeš všechny potřebné informace k založení bezlepkového kvásku a upečení prvních chlebů do formy.
Upečeme bezlepkové pecny v té nejpřirozenější podobě bez přidaných škrobů, deproteinované pšenice, gum a průmyslových zahušťovadel.
Jak bude kurz probíhat?
Kurz Od kvásku k prvním pecnům letos nabízím poprvé a testuji dvě možnosti, ze kterých si můžeš vybrat:
Varianta 1
On-line kurz Od kvásku k prvním pecnům s podporou facebookové skupiny
- Každé pondělí Ti přijde e-mail s tématem pro daný týden.
- První týden budeme věnovat založení kvásku a upečeme první pecen.
- Další dva týdny budeme prohlubovat spolupráci s kvásky a upečeme další dva pecny.
- Potkávat se budeme v uzavřené facebookové skupině s mojí osobní podporou.
- Recepty, videa a další pracovní materiály budou přehledně organizovány v členské sekci mého webu. K dispozici bude také rozcestník, přes který se dostaneš přesně tam, kam budeš potřebovat.
- Každý čtvrteční večer budu ve skupině odpovídat na Tvoje dotazy. Pokud se nemůžeš zúčastnit, svůj dotaz mi napíšeš předem a na odpověď se podíváš ze záznamu.
- Ve skupině se budeš moci průběžně ptát na všechno, co Tě ohledně bezlepkového kváskování napadne.
Varianta 2
On-line kurz Od kvásku k prvním pecnům bez podpory facebookové skupiny
Listopad 2024
- V pondělí 4.11.2024 Ti pošlu e-mailem osnovu s obsahem celého kurzu a přístup do členské sekce.
- Recepty, videa a další pracovní materiály budou přehledně organizovány v členské sekci mého webu. K dispozici bude také rozcestník, přes který se dostaneš přesně tam, kam budeš potřebovat.
- Součástí kurzu jsou i krátké přednášky o surovinách, potřebném vybavení, motivaci, přípravě a plánování procesu kváskování.
- Tato varianta je bez mojí podpory. Vybavím Tě však i přehledem odpovědí na nejčastější otázky.
Co všechno v kurzu probereme?
- Vybavím tě seznamem všech potřebností a poradím, kde dobře nakoupit.
- Prosvištíme si terminologii, naučíme se slovíčka.
- Založíme si na kvásek a naučíme se o něj správně pečovat.
- Najdeš si svůj vlastní režim, jak s kváskem fungovat. Budeš vědět, jak ho povzbudit, když zeslábne i jak si ho zálohovat pro strýčka Příhodu.
- Upečeme celkem 3 chleby do formy z přirozeně bezlepkových mouk bez pomoci přídatných látek.
- Vybavím tě i dalšími recepty, ve kterých použiješ přebytky kvásku (palačinky, lívance, pizza šneky, krekry).
- Bude i troubleshooting, aneb co dělat, když se nedaří.
Provedu tě procesem založení kvásku a pečení kváskového chleba od A až do Z. Projdeme i ty nejmenší detaily, které ovlivňují finální výsledek.
Naše 3 společné týdny budou až po okraj naplněné vším, co potřebuješ vědět k základům kváskování a upečení svých prvních kváskových chlebů.
Kdo jsem, že si troufám učit ostatní
Jmenuji se Eva Toman Rousová.
S bezlepkovým kváskem peču už víc než 8 let. Mám za sebou desítky založených kvásků a stovky upečených bochníků. Část z nich jsem zklohnila a vím, čeho se vyvarovat.
Jsem zakladatelka značky EAT-fit bezlepkové směsi a provozuji eatfitshop (e-shop se zdravou výživou specializovaný na potravinová omezení).
Mám ráda dobré jídlo. Miluju lidi a cestování. Vařím, peču, vedu rodinný život, cvičím jógu a pořád něco čtu.
Chceš péct vlastní bezlepkové chleby,
do kterých se s chutí zakousne i sousedka, co není na bezlepkové dietě?
Co není součástí kurzu?
❌ Recept na EAT-fit KVÁSKOVOU ti neprozradím. Je to výrobní tajemství, a proto není součástí kurzu.
✔ Podpořím Tě však na cestě za Tvými vlastními mixy přirozeně bezlepkových mouk.
❌ Není v mých silách poskytovat individuální konzultace po telefonu, přes Messenger nebo e-mail.
✔ Proto veškeré učení probíhá prostřednictvím členské sekce minikurzu, hromadných e-mailů a mojí podpory ve skupině k minikurzu.
❌ Od kvásku k prvním pecnům je o základech kváskování a pečení chleba ve formě. Nebudeme potřebovat ošatky, nebudeme těsto překládat ani rafinovaně nařezávat.
✔ Veškerou pozornost budeme věnovat péči o kvásek a pečení prvních vymazlených chlebů formy. Zapojíme různé druhy mouk, semínka, vločky i ořechy.
Bonusy
Pečení bezlepkových pecnů si proložíme tématy, která kváskování krásně doplní:
10% sleva na nákup
10% sleva na nákup v eatfitshop.cz. Kde pořídíte formu, mouky, vlákniny, semínka i ořechy, sůl a další suroviny, ze kterých budeme v kurzu Od kvásku k prvním pecnům kváskovat. Sleva platí od 1.10. do 30.11.2024 a týká se celého sortimentu.
Jak ulevit bolavým zádům
Práce v kuchyni může být fyzicky náročná a mohou z ní bolet záda. Michaela Kuchovská pro nás připravila krátké efektivní video, jak ulevit našim bedrům.
Recept na cuketové pickles
Doma kvašené pickles miluju. A podělím se s Tebou o jednoduchý recept. Už za pár dní si můžeš pochutnávat na vlastním cuketových pickles.
Co když to všechno nebudu stíhat?
🕒 Skupina, ve které bude kurz probíhat, bude aktivní 2 měsíce (do 15.12.2025) a i potom do ní budeš moci nakukovat.
🕒 Všechna instruktážní videa, recepty a přednášky budou přehledně organizované v členské sekci mého webu a ty k nim budeš mít přístup 1 rok (až do 13.10.2025).
🕥 Po celou dobu konání kurzu (od 14.10. do 3.11.2024) Ti budu k dispozici. Pak se ze skupiny stáhnu a budu se věnovat dalším projektům, které pro vás chystám. Podporu však najdeš u spolužáků. ➡️ Platí jen pro variantu kurz s facebookovou podporou.
🕛 A kdyby Ti bylo ohledně kváskování opravdu ouvej, prostě mne ve skupině označíš. Pokud to bude v mých silách, podpořím Tě a "nenechám v rejži" Tebe ani Tvůj kvásek. ➡️ Platí jen pro variantu kurz s facebookovou podporou.