Od kvásku k prvním pecnům

on-line kurz bezlepkového kváskování s intenzivní podporou

Image

14.10. až 3.11.2024

3 týdny prostoru pro pilování pekařských dovedností a vzájemného sdílení

Chci do kurzu!

Představ si, že …

  • máš svůj vlastnoručně založený kvásek.
  • víš, jak se o kvásek starat, jak ho uskladnit i rozkvasit.
  • zaděláváš těsto na bezlepkový chléb s naprostou jistotou.
  • Tvoje rodina je toho součástí a netrpělivě se čeká na to, co upečeš.
To chci umět!

Od kvásku k prvním pecnům je místo, kde najdeš všechny potřebné informace k založení bezlepkového kvásku a upečení prvních chlebů do formy.

Upečeme bezlepkové pecny v té nejpřirozenější podobě bez přidaných škrobů, deproteinované pšenice, gum a průmyslových zahušťovadel.

Jak bude kurz probíhat?

Kurz Od kvásku k prvním pecnům letos nabízím poprvé  a testuji dvě možnosti, ze kterých si můžeš vybrat:

Varianta 1

On-line kurz Od kvásku k prvním pecnům s podporou facebookové skupiny

  • Každé pondělí Ti přijde e-mail s tématem pro daný týden. 
  • První týden budeme věnovat založení kvásku a upečeme první pecen.
  • Další dva týdny budeme prohlubovat spolupráci s kvásky a upečeme další dva pecny.
  • Potkávat se budeme v uzavřené facebookové skupině s mojí osobní podporou. 
  • Recepty, videa a další pracovní materiály budou přehledně organizovány v členské sekci mého webu. K dispozici bude také rozcestník, přes který se dostaneš přesně tam, kam budeš potřebovat.
  • Každý čtvrteční večer budu ve skupině odpovídat na Tvoje dotazy. Pokud se nemůžeš zúčastnit, svůj dotaz mi napíšeš předem a na odpověď se podíváš ze záznamu. 
  • Ve skupině se budeš moci průběžně ptát na všechno, co Tě ohledně bezlepkového kváskování napadne.
Koupit kurz s podporou

Varianta 2

On-line kurz Od kvásku k prvním pecnům bez podpory facebookové skupiny

Listopad 2024

  • V pondělí 4.11.2024 Ti pošlu e-mailem osnovu s obsahem celého kurzu a přístup do členské sekce.
  • Recepty, videa a další pracovní materiály budou přehledně organizovány v členské sekci mého webu. K dispozici bude také rozcestník, přes který se dostaneš přesně tam, kam budeš potřebovat.
  • Součástí kurzu jsou i krátké přednášky o surovinách, potřebném vybavení, motivaci, přípravě a plánování procesu kváskování.
  • Tato varianta je bez mojí podpory. Vybavím Tě však i přehledem odpovědí na nejčastější otázky.
Koupit kurz bez podpory

Co o mých bezlepkových kurzech říkají absolventi?

Kurz je skvělý, doslova mě i mojí rodině změnil život. Kváskový chleba milujeme a jiné lívance než ty z kvásku už nedělám.

Natálie C. 

 

Ja myslim, že vy nic vylepšovat nemusíte. Videa jsou stručná, srozumitelná i pro takové jelítko, jako jsem já. Díky Vám se mi poprvé povedl kvásek, který mi neumřel a syn si na chlebu velmi pochutnal. 👍 Takže, díky Vám už budu péct chleba jen z jednodruhovek. ❤️ 

Lenka M. 

Bolo to úžasné. Mne sa kurz veľmi páčil. Kváskujem už dlho (s lievito madre), bezlepokovo kratšiu dobu, ale nedarilo sa mi - chlebíky boli vždy hutné, nemali bublinky, ani chuťovo to nebolo ono. Chlebík z nového kvásku je už zjedený (včera večer pečený), chutil aj "lepkáčom". Priznám sa, že som mala až slzy v očiach aký dobrý (chuťovo, na pohľad treba ešte veľa vylepšovať) chlebík sa mi podaril. Základné informácie som už poznala, ale zistila som, že môj "starý" kvások bol starý. Voňal inak, ani silu nemal takú akú by mal mať.

Mirka B. 

 

Moc si cením toho, kolik práce sis dala s tím, abychom se ve skupině vyznaly, i když jsme naskočily později. Facebook skupiny umí být hrozně nepřehledné, a tys v ní dokázala udržet krásnou strukturu a přehled. Klobouk dolů! Taky moc oceňuju, žes nám od začátku dala jasně vědět, do kdy zůstanou materiály dostupné a nemusela jsem panikařit, i když jsem nestihla naskočit hned v prvních dnech. Nenapadá mě, co by šlo udělat lépe, jsem fakt nadšená!

Dorota M. 

 

Kurz pro mě byl největším hybatelem změn v naší již 10 let přirozeně bezlepkové kuchyni. Eva má velmi precizně zpracované receptury a postupy. Po mnoha pekařských nezdarech nebo rozporuplných výsledcích se v tomto kurzu vše dařilo na první pokus. V radosti, lehkosti i hravosti.
Díky za to.

Anna Ch. 

Kurz byl super. Dozvěděla jsem se spoustu užitečných věcí. Recepty jsou dokonale propracované a výrobky podle nich jsou famózní. Dokázala jsem díky kurzu nejen vypěstovat svůj kvásek, ale dokázala jsem se i naučit, jak s ním pracovat, aby se stával čím dál silnějším. Jsem moc ráda, že jsem mohla být součástí tohoto kurzu.

Simona F. 

    Image
    Image
    Image

    Co všechno v kurzu probereme?

    1. Vybavím tě seznamem všech potřebností a poradím, kde dobře nakoupit.
    2. Prosvištíme si terminologii, naučíme se slovíčka.
    3. Založíme si na kvásek a naučíme se o něj správně pečovat.
    4. Najdeš si svůj vlastní režim, jak s kváskem fungovat. Budeš vědět, jak ho povzbudit, když zeslábne i jak si ho zálohovat pro strýčka Příhodu.
    1. Upečeme celkem 3 chleby do formy z přirozeně bezlepkových mouk bez pomoci přídatných látek.
    2. Vybavím tě i dalšími recepty, ve kterých použiješ přebytky kvásku (palačinky, lívance, pizza šneky, krekry).
    3. Bude i troubleshooting, aneb co dělat, když se nedaří.

    Provedu tě procesem založení kvásku a pečení kváskového chleba od A až do Z. Projdeme i ty nejmenší detaily, které ovlivňují finální výsledek.

    Naše 3 společné týdny budou až po okraj naplněné vším, co potřebuješ vědět k základům kváskování a upečení svých prvních kváskových chlebů. 

    Kdo jsem, že si troufám učit ostatní

    Image

    Jmenuji se Eva Toman Rousová. 

    S bezlepkovým kváskem peču už víc než 8 let. Mám za sebou desítky založených kvásků a stovky upečených bochníků. Část z nich jsem zklohnila a vím, čeho se vyvarovat.

    Jsem zakladatelka značky EAT-fit bezlepkové směsi a provozuji eatfitshop (e-shop se zdravou výživou specializovaný na potravinová omezení).

    Mám ráda dobré jídlo. Miluju lidi a cestování. Vařím, peču, vedu rodinný život, cvičím jógu a pořád něco čtu.

    Chceš péct vlastní bezlepkové chleby,
    do kterých se s chutí zakousne i sousedka, co není na bezlepkové dietě?

    Ano. Chci péct vlastní pecny!

    Co není součástí kurzu?

    Recept na EAT-fit KVÁSKOVOU ti neprozradím. Je to výrobní tajemství, a proto není součástí kurzu.

      Podpořím Tě však na cestě za Tvými vlastními mixy přirozeně bezlepkových mouk.

    Není v mých silách poskytovat individuální konzultace po telefonu, přes Messenger nebo e-mail. 

    Proto veškeré učení probíhá prostřednictvím členské sekce minikurzu, hromadných e-mailů a mojí podpory ve skupině k minikurzu.

    ❌ Od kvásku k prvním pecnům je o základech kváskování a pečení chleba ve formě. Nebudeme potřebovat ošatky, nebudeme těsto překládat ani rafinovaně nařezávat.

    ✔ Veškerou pozornost budeme věnovat péči o kvásek a pečení prvních vymazlených chlebů formy. Zapojíme různé druhy mouk, semínka, vločky i ořechy.

    Bonusy

    Pečení bezlepkových pecnů si proložíme tématy, která kváskování krásně doplní:

    Image

    10% sleva na nákup

    10% sleva na nákup v eatfitshop.cz. Kde pořídíte formu, mouky, vlákniny, semínka i ořechy, sůl a další suroviny, ze kterých budeme v kurzu Od kvásku k prvním pecnům kváskovat. Sleva platí od 1.10. do 30.11.2024 a týká se celého sortimentu.

    Image

    Jak ulevit bolavým zádům

    Práce v kuchyni může být fyzicky náročná a mohou z ní bolet záda. Michaela Kuchovská pro nás připravila krátké efektivní video, jak ulevit našim bedrům.

    Image

    Recept na cuketové pickles

    Doma kvašené pickles miluju. A podělím se s Tebou o jednoduchý recept. Už za pár dní si můžeš pochutnávat na vlastním cuketových pickles.

    Co když to všechno nebudu stíhat?

    🕒 Skupina, ve které bude kurz probíhat, bude aktivní 2 měsíce (do 15.12.2025) a i potom do ní budeš moci nakukovat. 

    🕒 Všechna instruktážní videa, recepty a přednášky budou přehledně organizované v členské sekci mého webu a ty k nim budeš mít přístup 1 rok (až do 13.10.2025).

    🕥 Po celou dobu konání kurzu (od 14.10. do 3.11.2024) Ti budu k dispozici. Pak se ze skupiny stáhnu a budu se věnovat dalším projektům, které pro vás chystám. Podporu však najdeš u spolužáků. ➡️ Platí jen pro variantu kurz s facebookovou podporou.

    🕛 A kdyby Ti bylo ohledně kváskování opravdu ouvej, prostě mne ve skupině označíš. Pokud to bude v mých silách, podpořím Tě a "nenechám v rejži" Tebe ani Tvůj kvásek. ➡️ Platí jen pro variantu kurz s facebookovou podporou.

    Image

    Kurz Pečem bezlepkový pecen mě naučil nebát se. Ačkoli trávím mnoho času v práci nebo dojížděním, vše jsem v poklidu stíhala. Zjistila jsem, že bezlepkové neznamená divná konzistence bez chuti, ale že když je správný recept a správná mouka, tak je chléb mnohem lepší než cokoliv, co jsem si kdy koupila. Naučila jsem se i úžasné lívance, kterými teď obšťastňuji rodinku o víkendu. Nebudu už chleba kupovat a ač nemám žádné zdravotní omezení, zůstanu u bezlepku. Jít do kurzu bylo velice dobré rozhodnutí, které se opravdu vyplatilo.

    Leona M.

    Možná tě zajímá...

    Naskoč i Ty na kváskovou vlnu a začni péct bezlepkové pecny, na kterých si pochutná celá rodina.  Čeká Tě moře inspirace, pravidelně dávkovaná motivace a moje osobní podpora.

    3týdenní on-line kurz Od kvásku k prvním pecnům nabízím letos poprvé za zaváděcí cenu.

    Chci do kurzu