Od kvásku k prvním pecnům

Chceš ovládnout základy bezlepkového kváskování a péct pecny, které budou ozdobou každé bezlepkové hostiny?
Mám pro tebe řešení v podobě 4týdenního kurzu formou samostudia s e-mailingovou podporou.
⏱️ Kurz Od kvásku k prvním pecnům je možné úspěšně zvládnout během 4 týdnů - od (znovu) založení kvásku, přes pecny ve pečené ve formě až po první ošatkový. E-mailingová podpora je dostupná od 6.10. do 31.10.2025.
🎁 Bonus v podobě Ošatkového pecnu a základních technik Bread Art
Představ si, že …
- máš svůj vlastnoručně založený kvásek.
- víš, jak se o kvásek starat, jak ho uskladnit i rozkvasit.
- zaděláváš těsto na bezlepkový chléb s naprostou jistotou.
- Tvoje rodina je toho součástí a netrpělivě se čeká na to, co upečeš.
Od kvásku k prvním pecnům je místo, kde najdeš všechny potřebné informace k založení bezlepkového kvásku a upečení prvních chlebů do formy.
Upečeme bezlepkové pecny v té nejpřirozenější podobě bez přidaných škrobů, deproteinované pšenice, gum a průmyslových zahušťovadel.
Jak bude kurz probíhat?
On-line kurz Od kvásku k prvním pecnům ve formě samostudia
- Každý týden (celkem 4x) ti přijde e-mail s tématem pro daný týden.
- První týden tě budu motivovat k založení nebo oživení kvásku a upečeme první pecen.
- Další dva týdny budeme prohlubovat spolupráci s kvásky a upečeme další dva pecny.
- Čtvrtý týden upečeme ošatkový pecen.
- Tento kurz je formou samostudia bez mojí osobní podpory a bez podpory facebookové skupiny. V členské sekci se však můžeš pomocí formuláře doptat na cokoliv budeš potřebovat. Otázku s fotkou mi můžeš poslat i na e-mail. Na položené otázky budu odpovídat každý pracovní den okolo poledne zápisem do sdílené tabulky. Moje podpora bude touto formou trvat od 6. 10. do 31. 10. 2025. Možná to zní složitě, ale je to krásně funkční. Navíc si můžeš prostudovat i odpovědi na otázky ostatních.
- Recepty, videa a další pracovní materiály budou přehledně organizovány v členské sekci mého webu. K dispozici bude také rozcestník, přes který se dostaneš přesně tam, kam budeš potřebovat.
Co všechno v kurzu probereme?
- Vybavím tě seznamem všech potřebností a poradím, kde dobře nakoupit.
- Prosvištíme si terminologii, naučíme se slovíčka.
- Založíme si na kvásek a naučíme se o něj správně pečovat.
- Najdeš si svůj vlastní režim, jak s kváskem fungovat. Budeš vědět, jak ho povzbudit, když zeslábne i jak si ho zálohovat pro strýčka Příhodu.
- Upečeme celkem 3 chleby do formy z přirozeně bezlepkových mouk bez pomoci přídatných látek.
- Vybavím tě i dalšími recepty, ve kterých použiješ přebytky kvásku (palačinky, lívance, pizza šneky, krekry).
- Bude i troubleshooting, aneb co dělat, když se nedaří.
Provedu tě procesem založení kvásku a pečení kváskového chleba od A až do Z. Projdeme i ty nejmenší detaily, které ovlivňují finální výsledek.
Kurz je až po okraj naplněný vším, co potřebuješ vědět k základům kváskování a upečení svých prvních kváskových chlebů.
Kdo jsem, že si troufám učit ostatní

Jmenuji se Eva Toman Rousová.
S bezlepkovým kváskem peču už víc než 10 let. Mám za sebou desítky založených kvásků a stovky upečených bochníků. Část z nich jsem zklohnila a vím, čeho se vyvarovat.
Jsem zakladatelka značky EAT-fit bezlepkové směsi a už čtvrtým rokem učím ve svých online kurzech lidi bezlepkově kváskovat.
Mám ráda dobré jídlo. Miluju lidi a cestování. Vařím, peču, vedu rodinný život, cvičím jógu a pořád něco čtu.
Chceš péct vlastní bezlepkové chleby,
do kterých se s chutí zakousne i sousedka, co není na bezlepkové dietě?
Co není součástí kurzu?
❌ Recept na EAT-fit KVÁSKOVOU ti neprozradím. Je to výrobní tajemství, a proto není součástí kurzu.
✔ Podpořím tě však na cestě za tvými vlastními mixy přirozeně bezlepkových mouk.
❌ Není v mých silách poskytovat individuální konzultace po telefonu, přes Messenger nebo e-mail.
✔ Veškeré učení probíhá prostřednictvím členské sekce minikurzu, hromadných e-mailů, otázek a odpovědí ve sdílené tabulce.
❌ Od kvásku k prvním pecnům je o základech kváskování. Budeme péct pecny ve formě a volně na plechu. Nebudeme se učit pokročilejší techniky pečení v hrnci ani rafinované zdobení.
✔ Veškerou pozornost budeme věnovat péči o kvásek a pečení prvních vymazlených chlebů formy. Zkusíme jeden ošatkový pecen. Zapojíme různé druhy mouk, semínka, vločky i ořechy.
Bonusy
Pečení bezlepkových pecnů si proložíme tématy, která kváskování krásně doplní:

Tajemství bezlepkového kvásku
11 instruktážních videí, pracovní listy a jasný návod tě bezpečně provedou založením vlastního bezlepkového kvásku.

Základy Bread art

Ošatkový pecen
Bonusem tohoto kurzu jsou recept a instruktážní videa na ošatkový pecen se semínko-vločkovou záparou. Tento bonus přidávám ke kurzu Od kvásku k prvním pecnům úplně poprvé.
Co když to všechno nebudu stíhat?



