Pečem bezlepkový pecen

Komplexní on-line kurz bezlepkového kváskování s intenzivní podporou

Image

14.10. až 30.11.2024

7 týdnů prostoru pro pilování pekařských dovedností a vzájemného sdílení

Chci do kurzu!

Představ si, že …

  • máš svůj vlastnoručně založený kvásek.
  • víš, jak se o kvásek starat, jak ho uskladnit i rozkvasit.
  • zaděláváš těsto na bezlepkový chléb s naprostou jistotou.
  • nebojíš se experimentovat a dáváš do těsta to, na co máš chuť.
  • Tvoje rodina je toho součástí a netrpělivě se čeká na to, co upečeš.
  • jdeš na návštěvu a s hrdostí neseš k ochutnání vlastnoručně upečený pecen.
To chci umět!
Pečem bezlepkový pecen je místo, kde najdeš všechny potřebné informace ke kváskování z jednodruhových bezlepkových mouk.

Za chleby nadopované chemicky vyrobenými zlepšováky už neutratíš ani korunu.
Budeš vědět, že to jde i bez nich a zdravěji.

Upečeme bezlepkové pecny v té nejpřirozenější podobě bez přidaných škrobů, deproteinované pšenice, gum a průmyslových zahušťovadel. 

Jak bude kurz probíhat?

  • 7 týdnů se budeme potkávat v uzavřené facebookové skupině s mojí osobní podporou. 
  • Recepty, videa, přednášky a další pracovní materiály najdeš přehledně v členské sekci kurzu.
  • Každé pondělí Ti přijde e-mail s tématem pro daný týden. 
  • Každý čtvrteční večer budu ve skupině odpovídat na Tvoje dotazy. Pokud se nebudeš moci zúčastnit, svůj dotaz mi napíšeš předem a na odpověď se podíváš ze záznamu. 
  • První týden budeme věnovat založení nebo nakopnutí kvásků.
  • Ve skupině se budeš moci průběžně ptát na všechno, co Tě ohledně bezlepkového kváskování napadne.
Koupit kurz

Co se říká o mých bezlepkových kurzech?

Kurz byl perfektní! Skvělá organizace a připravenost kurzu. Videa a další připravené podklady byly jasné, srozumitelné, nešlo udělat chybu. Pokud nastal nějaký problém, měli jsme okamžitou podporu, co napravit, nebo příště zlepšit. Před kurzem jsem neměla žádné zkušenosti a všechny chleby se podařily napoprvé.

Marie K.

 

Kurz byl super. Dozvěděla jsem se spoustu užitečných věcí. Recepty jsou dokonale propracované a výrobky podle nich jsou famózní. Dokázala jsem díky kurzu nejen vypěstovat svůj kvásek, ale dokázala jsem se i naučit, jak s ním pracovat, aby se stával čím dál silnějším. Jsem moc ráda, že jsem mohla být součástí tohoto kurzu.

Simona F.

Kurz Pečem bezlepkový pecen jen doporučuji. I když se stále řadím mezi začínající pekaře, tak pod Evčiným vedením jsme si doma pochutnali. Recepty a instruktážní videa jsou srozumitelné. Navíc podpora v FB skupině je velký bonus. Na každou moji otázku jsem měla odpověď.

Jaroslava D.

Kurz mi ušetřil spoustu tápání a chyb, prostě jsem dostala na podnose to, co jsem dlouho sama zkoušela a objevovala. Děkuju.

Wlasta H.

Kurz pro mě byl největším hybatelem změn v naší již 10 let přirozeně bezlepkové kuchyni. Eva má velmi precizně zpracované receptury a postupy. Po mnoha pekařských nezdarech nebo rozporuplných výsledcích se v tomto kurzu vše dařilo na první pokus. V radosti, lehkosti i hravosti. Díky za to.

Anna Ch.

Kurz pečem bezlepkový pecen doporučujem všetkými desiatimi. Pred kurzom som si vôbec neverila, že dokážem založiť kvások a starať sa oň. Ale so super podporou som to dokázala a tie chlebíky sú úžasné a k tomu kopec iných receptov na rôzne dobroty. Najlepsie investované peniaze. Neľutujem ani cent!

Michaella F.

    Image
    Image
    Image

    Co všechno v kurzu probereme?

    1. Vybavím tě seznamem všech potřebností a poradím, kde dobře nakoupit.
    2. Prosvištíme si terminologii, naučíme se slovíčka.
    3. Založíme si na kvásek a naučíme se o něj správně pečovat.
    4. Najdeš si svůj vlastní režim, jak s kváskem fungovat. Budeš vědět, jak ho povzbudit, když zeslábne i jak si ho zálohovat pro strýčka Příhodu.
    5. Zaměříme se i na specifika a vlastnosti různých bezlepkových mouk.
    1. Probereme i to, jak bezlepkové zrní a semínka pomlít a jak si namíchat funkční směs.
    2. Ukážu Ti různé techniky kynutí i pečení bezlepkového chleba.
    3. Stranou nezůstane ani bread art neboli zdobení.
    4. Upečeme 5 různých chlebů z přirozeně bezlepkových mouk bez pomoci přídatných látek. Dostaneš recepty na jejich různé variace.
    5. Bude i troubleshooting, aneb co dělat, když se nedaří.

    Celkem pětkrát tě provedu procesem pečení kváskového chleba od A až do Z.
    Projdeme i ty nejmenší detaily, které ovlivňují finální výsledek.

    Našich 7 společných týdnů bude až po okraj naplněné vším, co potřebuješ vědět k upečení vlastního kváskového pecnu.

    Image

    Kdo jsem, že si troufám učit ostatní

    Image

    Jmenuji se Eva Toman Rousová. 

    S bezlepkovým kváskem peču už víc než 8 let. Mám za sebou desítky založených kvásků a stovky upečených bochníků. Část z nich jsem zklohnila a vím, čeho se vyvarovat.

    Jsem zakladatelka značky EAT-fit bezlepkové směsi a provozuji eatfitshop (e-shop se zdravou výživou specializovaný na potravinová omezení).

    Mám ráda dobré jídlo. Miluju lidi a cestování. Vařím, peču, vedu rodinný život, cvičím jógu a pořád něco čtu.

    Do Pečem bezlepkový pecen dávám všechno, co jsem se ohledně pečení bezlepkového chleba naučila.

    Chceš být soběstačnou a nezávislou na nabídce supermarketů a bezlepkových pekáren, co se chleba týká?

    Ano. Chci péct vlastní pecny!

    Co není součástí kurzu?

    Recept na EAT-fit KVÁSKOVOU ti neprozradím. Je to výrobní tajemství, a proto není součástí kurzu.

      Podpořím Tě však na cestě za Tvými vlastními mixy přirozeně bezlepkových mouk a povím Ti, jak při jejich kombinování postupuji já sama.

    Není v mých silách poskytovat individuální konzultace po telefonu, přes Messenger nebo e-mail. 

    Proto veškeré učení probíhá prostřednictvím členské sekce minikurzu, hromadných e-mailů a mojí podpory ve skupině k minikurzu.

    Bonusy

    Pečení bezlepkových pecnů si proložíme tématy, která kváskování krásně doplní:

    Image

    Bread art vystřelí tvůj pecen do nebes

    Nejsem žádná umělkyně, přesto jsem si osvojila hned několik efektních technik pro zdobení chleba. Chceš umět vykouzlit květinu nebo sněhovou vločku? I to si v Pečem pecen vyzkoušíme.

    Image

    Kváskové bagety

    + 9 dalších receptů

    Budou i bagety. Bagety bez lepku v té nejpřirozenější podobě. Bagety křupavé s měkkou střídou, sypané solí nebo sezamem, ochucené sušenou cibulkou nebo semínky. Recept na bagety doplní kváskové palačinky, lívance, placky, vafle, krekry, závin, bábovka a pizza.

    Image

    Tai chi bonus

    Tai chi je meditace pohybem. A my budeme meditovat, teda vlastně tai-chit, přímo v kuchyni. Uvolníme energii, prokrvíme tělo, protáhneme chrbtici a čeká nás i cvik podporující dlouhověkost! Úvod do tai chi a cvičební sestavu do kuchyně pro nás připravila Anna Ďarmati Beňadiková.

    Image

    Domácí kvašená limonáda

    Jakmile ji jednou ochutnáte, budete chtít další a další. Já kouzlu domácích limonád propadla právě díky Aničce Pačevové.

    Kvašená limonáda není jen chutná, je i balzámem pro naše trávení a vyvolává dobrou náladu. Tuto dobrotu v obchodě nepořídíte.

    Co když to všechno nebudu stíhat?

    🕒 Skupina, ve které bude kurz probíhat, bude aktivní půl roku (až do 13.04.2025) a i potom do ní budeš moci nakukovat. 

    🕒 Všechna instruktážní videa, recepty a přednášky budou přehledně organizované v členské sekci na mém webu a budeš k nim mít přístup 2 roky (až do 13.10.2026).

    🕥 Po celou dobu konání kurzu (od 14.10. do 30.11.2024) Ti budu k dispozici. Pak se ze skupiny stáhnu a budu se věnovat dalším projektům, které pro vás chystám. Podporu však najdeš u spolužáků

    🕛 A kdyby Ti bylo ohledně kváskování opravdu ouvej, prostě mne ve skupině označíš. Pokud to bude v mých silách, podpořím Tě a "nenechám v rejži" Tebe ani Tvůj kvásek.

    Nově nabízím možnost objednání mého bezlepkového kvásku z EAT-fit kvásková. Spolu s kváskem dostaneš návod, jak ho po dvoudenním cestování oživit a připravit na pečení v kurzu. 

    Jsem přesvědčená o tom, že nejlepší je kvásek, který si vypěstujeme sami. Náš vztah k vlastnímu kvásku je silnější, my o něj máme starost a tak se staráme. Toto je nabídka pro případ, kdy by nedostatek času pro založení vlastního kvásku byl překážkou v aktivní účasti v kurzu. 

    Zaslání kvásku je zpoplatněné cenou 150 Kč (kváskovné, poštovné, balné).

    Kurz Pečem bezlepkový pecen mě naučil nebát se. Ačkoli trávím mnoho času v práci nebo dojížděním, vše jsem v poklidu stíhala. Zjistila jsem, že bezlepkové neznamená divná konzistence bez chuti, ale že když je správný recept a správná mouka, tak je chléb mnohem lepší než cokoliv, co jsem si kdy koupila. Naučila jsem se i úžasné lívance, kterými teď obšťastňuji rodinku o víkendu. Nebudu už chleba kupovat a ač nemám žádné zdravotní omezení, zůstanu u bezlepku. Jít do kurzu bylo velice dobré rozhodnutí, které se opravdu vyplatilo.

    Leona M.

    Možná tě zajímá...

    Naskoč i Ty na kváskovou vlnu a začni péct bezlepkové pecny, na kterých si pochutná celá rodina.  Čeká Tě moře inspirace, struktura, jasné postupy a moje osobní podpora.

    Chci do kurzu