Pečem bezlepkový pecen
Komplexní on-line kurz bezlepkového kváskování s intenzivní podporou
14.10. až 30.11.2024
7 týdnů prostoru pro pilování pekařských dovedností a vzájemného sdílení
Představ si, že …
- máš svůj vlastnoručně založený kvásek.
- víš, jak se o kvásek starat, jak ho uskladnit i rozkvasit.
- zaděláváš těsto na bezlepkový chléb s naprostou jistotou.
- nebojíš se experimentovat a dáváš do těsta to, na co máš chuť.
- Tvoje rodina je toho součástí a netrpělivě se čeká na to, co upečeš.
- jdeš na návštěvu a s hrdostí neseš k ochutnání vlastnoručně upečený pecen.
Za chleby nadopované chemicky vyrobenými zlepšováky už neutratíš ani korunu.
Budeš vědět, že to jde i bez nich a zdravěji.
Jak bude kurz probíhat?
- 7 týdnů se budeme potkávat v uzavřené facebookové skupině s mojí osobní podporou.
- Recepty, videa, přednášky a další pracovní materiály najdeš přehledně v členské sekci kurzu.
- Každé pondělí Ti přijde e-mail s tématem pro daný týden.
- Každý čtvrteční večer budu ve skupině odpovídat na Tvoje dotazy. Pokud se nebudeš moci zúčastnit, svůj dotaz mi napíšeš předem a na odpověď se podíváš ze záznamu.
- První týden budeme věnovat založení nebo nakopnutí kvásků.
- Ve skupině se budeš moci průběžně ptát na všechno, co Tě ohledně bezlepkového kváskování napadne.
Co všechno v kurzu probereme?
- Vybavím tě seznamem všech potřebností a poradím, kde dobře nakoupit.
- Prosvištíme si terminologii, naučíme se slovíčka.
- Založíme si na kvásek a naučíme se o něj správně pečovat.
- Najdeš si svůj vlastní režim, jak s kváskem fungovat. Budeš vědět, jak ho povzbudit, když zeslábne i jak si ho zálohovat pro strýčka Příhodu.
- Zaměříme se i na specifika a vlastnosti různých bezlepkových mouk.
- Probereme i to, jak bezlepkové zrní a semínka pomlít a jak si namíchat funkční směs.
- Ukážu Ti různé techniky kynutí i pečení bezlepkového chleba.
- Stranou nezůstane ani bread art neboli zdobení.
- Upečeme 5 různých chlebů z přirozeně bezlepkových mouk bez pomoci přídatných látek. Dostaneš recepty na jejich různé variace.
- Bude i troubleshooting, aneb co dělat, když se nedaří.
Celkem pětkrát tě provedu procesem pečení kváskového chleba od A až do Z.
Projdeme i ty nejmenší detaily, které ovlivňují finální výsledek.
Našich 7 společných týdnů bude až po okraj naplněné vším, co potřebuješ vědět k upečení vlastního kváskového pecnu.
Kdo jsem, že si troufám učit ostatní
Jmenuji se Eva Toman Rousová.
S bezlepkovým kváskem peču už víc než 8 let. Mám za sebou desítky založených kvásků a stovky upečených bochníků. Část z nich jsem zklohnila a vím, čeho se vyvarovat.
Jsem zakladatelka značky EAT-fit bezlepkové směsi a provozuji eatfitshop (e-shop se zdravou výživou specializovaný na potravinová omezení).
Mám ráda dobré jídlo. Miluju lidi a cestování. Vařím, peču, vedu rodinný život, cvičím jógu a pořád něco čtu.
Do Pečem bezlepkový pecen dávám všechno, co jsem se ohledně pečení bezlepkového chleba naučila.
Chceš být soběstačnou a nezávislou na nabídce supermarketů a bezlepkových pekáren, co se chleba týká?
Co není součástí kurzu?
❌ Recept na EAT-fit KVÁSKOVOU ti neprozradím. Je to výrobní tajemství, a proto není součástí kurzu.
✔ Podpořím Tě však na cestě za Tvými vlastními mixy přirozeně bezlepkových mouk a povím Ti, jak při jejich kombinování postupuji já sama.
❌ Není v mých silách poskytovat individuální konzultace po telefonu, přes Messenger nebo e-mail.
✔ Proto veškeré učení probíhá prostřednictvím členské sekce minikurzu, hromadných e-mailů a mojí podpory ve skupině k minikurzu.Bonusy
Pečení bezlepkových pecnů si proložíme tématy, která kváskování krásně doplní:
Bread art vystřelí tvůj pecen do nebes
Nejsem žádná umělkyně, přesto jsem si osvojila hned několik efektních technik pro zdobení chleba. Chceš umět vykouzlit květinu nebo sněhovou vločku? I to si v Pečem pecen vyzkoušíme.
Kváskové bagety
+ 9 dalších receptůBudou i bagety. Bagety bez lepku v té nejpřirozenější podobě. Bagety křupavé s měkkou střídou, sypané solí nebo sezamem, ochucené sušenou cibulkou nebo semínky. Recept na bagety doplní kváskové palačinky, lívance, placky, vafle, krekry, závin, bábovka a pizza.
Tai chi bonus
Tai chi je meditace pohybem. A my budeme meditovat, teda vlastně tai-chit, přímo v kuchyni. Uvolníme energii, prokrvíme tělo, protáhneme chrbtici a čeká nás i cvik podporující dlouhověkost! Úvod do tai chi a cvičební sestavu do kuchyně pro nás připravila Anna Ďarmati Beňadiková.
Domácí kvašená limonáda
Jakmile ji jednou ochutnáte, budete chtít další a další. Já kouzlu domácích limonád propadla právě díky Aničce Pačevové.
Kvašená limonáda není jen chutná, je i balzámem pro naše trávení a vyvolává dobrou náladu. Tuto dobrotu v obchodě nepořídíte.
10% sleva na nákup
10% sleva na nákup v eatfitshop.cz. Kde pořídíte formu, mouky, vlákniny, semínka i ořechy, sůl a další suroviny, ze kterých budeme v kurzu Od kvásku k prvním pecnům kváskovat. Sleva platí od 1.10. do 30.11.2024 a týká se celého sortimentu e-shopu.
Jak ulevit bolavým zádům
Práce v kuchyni může být fyzicky náročná a mohou z ní bolet záda. Michaela Kuchovská pro nás připravila krátké efektivní video, jak ulevit našim bedrům a péct naplno.
Co když to všechno nebudu stíhat?
🕒 Skupina, ve které bude kurz probíhat, bude aktivní půl roku (až do 13.04.2025) a i potom do ní budeš moci nakukovat.
🕒 Všechna instruktážní videa, recepty a přednášky budou přehledně organizované v členské sekci na mém webu a budeš k nim mít přístup 2 roky (až do 13.10.2026).
🕥 Po celou dobu konání kurzu (od 14.10. do 30.11.2024) Ti budu k dispozici. Pak se ze skupiny stáhnu a budu se věnovat dalším projektům, které pro vás chystám. Podporu však najdeš u spolužáků.
🕛 A kdyby Ti bylo ohledně kváskování opravdu ouvej, prostě mne ve skupině označíš. Pokud to bude v mých silách, podpořím Tě a "nenechám v rejži" Tebe ani Tvůj kvásek.
Nově nabízím možnost objednání mého bezlepkového kvásku z EAT-fit kvásková. Spolu s kváskem dostaneš návod, jak ho po dvoudenním cestování oživit a připravit na pečení v kurzu.
Jsem přesvědčená o tom, že nejlepší je kvásek, který si vypěstujeme sami. Náš vztah k vlastnímu kvásku je silnější, my o něj máme starost a tak se staráme. Toto je nabídka pro případ, kdy by nedostatek času pro založení vlastního kvásku byl překážkou v aktivní účasti v kurzu.
Zaslání kvásku je zpoplatněné cenou 150 Kč (kváskovné, poštovné, balné).
Kurz Pečem bezlepkový pecen mě naučil nebát se. Ačkoli trávím mnoho času v práci nebo dojížděním, vše jsem v poklidu stíhala. Zjistila jsem, že bezlepkové neznamená divná konzistence bez chuti, ale že když je správný recept a správná mouka, tak je chléb mnohem lepší než cokoliv, co jsem si kdy koupila. Naučila jsem se i úžasné lívance, kterými teď obšťastňuji rodinku o víkendu. Nebudu už chleba kupovat a ač nemám žádné zdravotní omezení, zůstanu u bezlepku. Jít do kurzu bylo velice dobré rozhodnutí, které se opravdu vyplatilo.
Leona M.