Dva týdny do Vánoc
Tento víkend (nebo později) si spolu se mnou můžeš připravit další 3 druhy cukroví. Rohlíčky je možné péct hned v několika variantách.
Hlavní roli bude mít tentokrát směs EAT-fit RUSTIKAL. Právě díky Rustikalce jsou vanilkové, exotické i malinové rohlíčky pevné a přitom se rozplývají na jazyku. Za stejného těsta jen s malou obměnou v podobě extra koření připravíme i ořechy a/nebo pracny.
Masarykovo cukroví
(časová náročnost cca 35 min)Je to sice tak trochu rozčilovací cukroví. S těstem se kvůli větším kouskům ořechů hůře pracuje a při krájení se válečky drobí. Nejde na něm však v podstatě nic zkazit. A výsledek je fenomenální. Snadnějšímu krájení pomůže váleček připraveného těsta zmrazit a krájet ještě zmrzlé.
Vanilkové nebo exotické rohlíčky
(časová náročnost cca 45 min)Právě kvůli vanilkovým rohlíčkům si začátkem listopadu chystám doma vanilkový cukr.
Inspiraci na tak trochu jiné exotické rohlíčky jsem našla u mistra Josefa Maršálka. Věřím, že i Vy budete nadšení se zajímavých chutí a barev, které vánočnímu cukroví velmi sluší.
U rohlíčků najdete jen jedno základní video. Pokud chcete upéct rohlíčky exotické (matcha, kořeněné nebo malinové) stačí do těsta přidat ingredience podle receptu.
Ořechy plněné krémem
(časová náročnost cca 45 min + krém + plnění)Na ořechy můžete použít stejné těsto jako na vanilkové rohlíčky nebo pracny. Pokud si chcete ušetřit čas, udělejte si rovnou dvojitou nebo trojitou dávku, tu naporcujte na tři díly a případně dochuťte kakaem, skořicí nebo jiným kořením. Koření je samozřejmě lepší přidávat už do suché směsi. Když však není času nazbyt, můžete koření zapracovat i do hotového těsta.